Περίπατος τόσο διαφορετικός

(φωτο:Λάμπρος Γιαννούχος, Βέτα Κορωναίου, Άρης Αυξωνίδης, Εριφίλη Βουγιούκα, Ρούλα Μαγκλάρα)
 
 
Κείμενο: Αναστασία Τσαλκιτζή
Φωτο: Εριφίλη Βουγιούκα

Επιμέλεια ανάρτησης:Κλαίρη Μπαράκου 

  Σεργιάνι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  κι η ματιά μαγεύεται από την ανάρτηση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας. Είναι πρωτότυπη; Είναι πολύχρωμη; Γέμισε ήρωες φανταστικούς;

 Απίστευτο, επίκαιρη υπαίθρια έκθεση φαντασίας  στο εγκαταλελειμμένο κομμάτι της πόλης, στην καρδιά της Χαλκίδας. Μα πώς; Ποιοι; Μονολεκτικά ερωτήματα που προς το παρόν μένουν αναπάντητα. Ας ντυθώ κι εγώ με τη δική τους φαντασία κι ας περιπλανηθώ. 

 Είναι τόσο όμορφα παράξενο να βλέπεις τον κόσμο με τη ματιά της «Μόνα Λίζα». Ναι το διάσημο έργο του Ντα Βίτσι επισκέφθηκε την πόλη μας και μαζί του ζωντανεύει ένας κόσμος μοναδικός, πρωτόγνωρος. Ένας κόσμος που χτίστηκε από μικρούς καλλιτέχνες που τα νιάτα τους η αθωότητά τους άλλαξε έστω και για λίγο  την καθημερινότητά μας. Μάσκες παντού, φτιαγμένες από υλικά ευτελή χαρίζουν  στην περιοχή λίγη από τη χαμένη της λάμψη.

 Ετούτος ο  όμορφος κόσμος στεγάστηκε στο χώρο που παραχώρησε η κα Κόντου (ασχολείται με τα πολιτιστικά του Δήμου Χαλκιδέων) κι η ιδέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ενσαρκώθηκε από τους μικρούς μαθητές των σχολειών μας με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κι εγώ υποκλίνομαι στους αυριανούς ενεργούς πολίτες της πόλης μας.  Μπράβο σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *