ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜH – Backstage!

 
Κείμενο: Χριστίνα Βασιλαντωνάκη
Επιμέλεια ανάρτησης: Κλαίρη Μπαράκου
 
   
 Και να, που η πρώτη μας εξόρμηση είναι γεγονός! Και ενώ οι ιώσεις έχουν την τιμητική τους με αποτέλεσμα οι ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής να ξεπερνούν τις δέκα, τελικά το λεωφορείο μας αναχωρεί γεμάτο, με όμορφες παρουσίες, χαμόγελα και θετική διάθεση! Οι προγνώσεις για τον καιρό δείχνουν βροχές , αλλά όταν πάει εκδρομή το Αλωνάκι press, η κακοκαιρία κάνει πίσω λέμε!
 
Το Κανάλι
 
 Και ενώ είμαστε πολύ κοντά στον προορισμό μας, σε μια στροφή ένα σταματημένο όχημα που προφανώς έχει “μείνει”, μας φράζει το δρόμο. Ευτυχώς τα παλικάρια μας σηκώνουν τα μανίκια και κατεβαίνουν να βοηθήσουν τον οδηγό του αυτοκινήτου να το κάνει στην άκρη. Άντε λέω, θα τραβήξω και βίντεο να έχουμε και ντοκουμέντα για το ρεπορτάζ. Δε βλέπω όμως κάποια κίνηση μια και το ρημαδι είναι ηλεκτρικό και έχει κλειδώσει! Ούτε μπρος κάνει ούτε πίσω! Να τη βράσω τέτοια τεχνολογία! Μέχρι τώρα είχαμε το άγχος μην ξεχάσουμε αφόρτιστο το κινητό και το ηλεκτρονικό τσιγάρο, τώρα θα έχουμε και το αυτοκίνητο έγνοια;
 
Ο κήπος
 Και άντε αν μείνεις από μπαταρία στο τηλέφωνο θα ηρεμήσει το κεφάλι σου, τσιγάρο παίρνεις κι ένα κανονικό να ξεχαρμιανιάσεις, με το αυτοκίνητο τί να κάνεις; Τελικά, ο οδηγός μας τζιμάνι και με την καθοδήγηση του δικού μας Πέτρου, καταφέρνει να περάσει το εμπόδιο (Πέτρο σου προτείνω τα καλοκαίρια να κάνεις έξτρα μεροκάματο στα γκαράζ στα καράβια, το ‘χεις). Αφήνουμε πίσω μας το ακινητοποιημένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο λογικά θα μείνει εκεί μέχρι ο Δήμος να βάλει φορτιστή σ’ εκείνο το σημείο και συνεχίζουμε την πορεία μας.
 
Η Εναλλακτική Σκηνή
 
 Φτάνουμε στο Κέντρο Πολιτισμού, όπου η ξενάγηση θα έπρεπε να έχει και επίσκεψη στη Λυρική Σκηνή. Έλα όμως που έχουν προγραμματιστεί πρόβες και δε μας επιτρέπεται η είσοδος! Έχουμε κάνει τουλάχιστον δέκα τηλέφωνα παρακλήσεων τις προηγούμενες μέρες γι’ αυτό το θέμα, επισημαίνοντας ότι ερχόμαστε από μακριά (60 χλμ είναι αυτά, μην τα υποτιμούμε!). Τελικά μας έχουν τόσο βαρεθεί, που όταν μας βλέπουν στην υποδοχή δε μας λένε “γεια σας”, αλλά αναφέρονται απευθείας στο επίμαχο θέμα.  Παίρνω το λόγο λοιπόν και απαντώ μ’αυτό το περίλυπο ύφος κουταβιού που πιάνει πάντα με τους άντρες κι εύχομαι να έχει κι εδώ…. την ίδια επιτυχία!!
 
 Δε ξέρω αν έπιασε το τέχνασμα ή αν απλά ήταν ασυνεννοησία των ξεναγών, το θέμα είναι ότι μπαίνουμε στη Λυρική και γίνεται κι ένας κακός χαμός από το θίασο γιατί είδαμε και λιγουλάκι πρόβα… Σιγά..λες κι εμείς λίγες πρόβες έχουμε κάνει, αυτούς περιμέναμε να δούμε… Λόγω συναδελφικής αλληλεγγύης όμως αποχωρούμε και τους αφήσουμε στην ησυχία τους.
 
Η Εθνική Βιβλιοθήκη
 Το Κεντρο Πολιτισμού που επισκεφτήκαμε χρηματοδοτείται κάθε χρόνο από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κατά δέκα εκατομμύρια ευρώ! Φέτος είναι η τελευταία χρονιά και από το 2023 παραχωρείται στη δικαιοδοσία του Ελληνικού Δημοσίου  (μπορείτε να γελάσετε ελεύθερα!). Οριακά λοιπόν το προλάβαμε στις δόξες του κι εύχομαι να μη ρημάξει, γιατί πραγματικά είναι ένας μοναδικός χώρος πολιτισμού.
 
 Όσο για εμάς, περάσαμε ένα υπέροχο απόγευμα σε κλίμα γιορτινό και μας άνοιξε η όρεξη για νέες δράσεις τη χρονιά που μας έρχεται!
  Ευχαριστούμε όλους τους φίλους που συμμετείχαν και ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία και αγάπη!
 
 Εις το επανιδείν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *