Βάζοντας στόχο!

 

Κείμενο: Αγγελική Μούντριχα

Επιμέλεια ανάρτησης: Κλαίρη Μπαράκου

 

 Και σε ποιον δεν αρέσουν οι εκπλήξεις! Μια μεγάλη έκπληξη ήταν και για εμάς η παρουσίαση του βιβλίου «Στις 7 κορυφές » από τη Χριστίνα Φλαμπούρη και τη Μαρία Ρουσάκη.

 Παρόλο που η ηλεκτρονική μας εφημερίδα είχε την ευθύνη γι’ αυτή τη διοργάνωση και όπως καταλαβαίνετε ήμασταν κάπως υποψιασμένοι, δεν είχαμε φανταστεί ότι μικροί και μεγάλοι θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον αυτή την ξεχωριστή παρουσίαση.

 Η όμορφη συνύπαρξη της πραγματικής ηρωίδας με την ηρωίδα της συγγραφέως δεν άφηναν περιθώρια να σκεφτείς ότι αυτό το παραμύθι κινείται στη σφαίρα του φανταστικού. Η ανάγνωση του κειμένου, η αμεσότητα του λόγου, οι φωτογραφίες  που προβάλλονταν από την πραγματική εμπειρία της ορειβάτισσας έκαναν και τους πιο μικρούς μας φίλους να ακούσουν και να επεξεργαστούν έννοιες που θα περίμενε κανείς να είναι δυσνόητες στις ηλικίες των τριών – τεσσάρων! Και το αποτέλεσμα; Οι πιο εύστοχες ερωτήσεις έγιναν από τα παιδιά: 

«Από το Έβερεστ είδατε την Ελλάδα;»

 «Γιατί είχε κακό καιρό, δεν ήσασταν πάνω από τα σύννεφα;»

 «Πώς βοηθήσατε τον φίλο σας να θεραπευτεί;». 

 Στο τέλος τα παιδιά έβαλαν τη δική τους σημαία στο βουνό των στόχων έχοντας κάνει ένα σπουδαίο ταξίδι στον κόσμο των αξιών που η Μαρία Ρουσάκη και η Χριστίνα Φλαμπούρη ξετυλίγουν μέσα από τις σελίδες του υπέροχου αυτού βιβλίου.

 

Υ.Γ Ευτυχώς που υπήρχαν επιπλέον σημαίες…και για τους μεγάλους !

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *