Επόμενος Σταθμός Αυλίδα – Συνέργειες Σε όλους τους επόμενους Σταθμούς 

Κείμενο:  Δημήτρης Λιανοστάθης
Επιμέλεια ανάρτησης: Κλαίρη Μπαράκου

 

 Το 6ο BMF του Θεάτρου Χαλκίδας είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του και να υποδεχθεί το κοινό του, συντελεστές και θεατές στον μαγικό πολιτιστικό χώρο της Αυλιδείας Αρτέμιδας. Ένα φεστιβάλ που με μεράκι, αγάπη και γνώση συνεχίζει την πολιτιστική του διαδρομή, έχοντας ταυτόχρονα, πολιτισμική λειτουργία. Αυτά τα έξι χρόνια κατάφερε – με την συνδρομή όλων όσων και τα προηγούμενα χρόνια καταπιάστηκαν και «δόθηκαν» σ΄ αυτό –   να καταστεί σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Εύβοιας και έχοντας ως εφαλτήριο  τον ιστορικό και «μαγικό του» χώρο, να αποκτήσει πανελλήνια απήχηση δυναμική.

  «Το φετινό bmf φιλοξενεί συνολικά στο πρόγραμμα του 28 εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχουν πάνω από 150 καλλιτέχνες (ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μουσικοί, τραγουδιστές, εικαστικοί, κινηματογραφιστές, χορευτές κ.ά) σε 5 διαφορετικούς χώρους του διευρυμένου Δήμου Χαλκίδας, με προεξάρχοντα φυσικά το Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος» αναφέρει η καλλιτεχνική διευθύντρια του κ. Βαρδάκα Μαρία. 

 «Επόμενος Σταθμός Αυλίδα» ο φετινός γενικός τίτλος του Bio-Mechanical Festival. Για να γίνουν όλα αυτά και να συνεχίζει να έχει επιτυχημένη πορεία το Bio-Mechanical Festival, εκτός από το μεράκι τη γνώση και την αγάπη των ανθρώπων του και των φορέων που το στηρίζουν και το υποστηρίζουν είναι απαραίτητο θεωρώ – περισσότερο από ποτέ – να συνεργήσουν οι πολιτιστικοί φορείς, ανεξαρτήτου πολιτισμικού αντικειμένου και βέβαια οι άνθρωποι που κινούνται και δρουν σε πολιτισμικούς χώρους. Σε όλους τους επόμενους Σταθμούς λοιπόν, Συνέργειες. Μετά τα όσα «έζησαν» οι πολιτιστικοί χώροι και οι άνθρωποι τους την περίοδο της καραντίνας, το παραπάνω καθίσταται αναγκαιότητα.  «Η ισχύς εν τη ενώσει» και εδώ!

 Το Αλωνάκι ένας πολιτιστικός φορέας που ενεργεί και συνεργεί στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και όχι μόνο, θα συμμετάσχει στο 6ο bmf, με μια ενδιαφέρουσα πρόταση – παράσταση, την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 9 το βράδυ. 

 Ο τίτλος της παράστασης «ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ… ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ». Η μουσική και ο λόγος επενδυμένες από τον ελληνικό χορό στον ελληνικό κινηματογράφο. Συνάμα θα μεταφέρει σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου στην μαγική σκηνή, στον πολιτιστικό χώρο της Αυλιδείας Αρτέμιδας. Ειδικότερα, στο μεγεθυντικό μας φακό θα μπει η ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ των ελληνικών ρυθμών, της ελληνικής μουσικής, του ελληνικού τραγουδιού και του ελληνικού χορού, στην έβδομη τέχνη. ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ!

 Υ.Γ  Η Θέαση είναι Δωρεάν.  Συνεργούν, μέλη της Ομάδας μας «Θέατρο και Δημοτικό τραγούδι», Χορευτές και Δάσκαλοι του Αλωνακίου και Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *