ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΣΩΣΕΙ !

Κείμενο: Χριστίνα Βασιλαντωνάκη
Επιμέλεια ανάρτησης: Κλ. Μπαράκου

 Έχετε καμιά ιδέα από Πρώτες Βοήθειες; Αν, ας πούμε, τώρα ξαφνικά σωριαστεί κάποιος δίπλα σας, υπάρχει περίπτωση να τον βοηθήσετε; Ξέρετε τί πρέπει ή και τί ΔΕΝ πρέπει να κάνετε; Εγώ για παράδειγμα έχω δει τόσο Grey’s Anatomy, που θεωρώ ότι μπορώ να κάνω ακόμα και εγχείρηση ανοικτής καρδιάς με μεγάλη ευκολία, υπό τους ήχους μάλιστα κλασικής μουσικής ή ακόμα και τζαζ… Ή μήπως τελικά είμαι πολύ «τζαζ» και όποιος άμοιρος βρεθεί στην ανάγκη μου θα τον στείλω στον άλλο κόσμο μια ώρα αρχύτερα; Κι επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη της άγνοιας , είπα να παρακολουθήσω ένα μίνι σεμινάριο, όχι ότι δεν τα ήξερα ήδη από την επιτυχημένη σειρά, αλλά έτσι για επανάληψη βρε παιδί μου!

Κάθισα που λέτε αναπαυτικά με ύφος «καλά εγώ τα ξέρω αυτά» και άρχισα να τρώω τη μια ήττα μετά την άλλη. Συνειδητοποίησα μάλιστα ότι όχι απλά δεν ήξερα την τύφλα μου, αλλά θα έκανα και το παν για να ξεκάνω τον ετοιμοθάνατο στο πιτς φυτίλι. Μην αναφέρω το γεγονός ότι κάλλιστα θα μπορούσα να κινδυνεύσω κι εγώ η ίδια παριστάνοντας την Πάμελα Άντερσον στο BAYWATCH (εκτός από διακεκριμένη καρδιοχειρουργός είμαι και σέξι ναυαγοσώστρια, τί νομίσατε;). Εκεί που μου έπεσαν τα μούτρα δε, είναι όταν μας παρουσίασαν βιντεάκι (εννοείται εξωτερικού, γιατί εδώ είμαστε υπεράνω), στο οποίο μαθητές γνώριζαν Πρώτες Βοήθειες καλύτερα και από επαγγελματίες διασώστες!   

 Τότε μου ήρθαν στο μυαλό τα καμάρια μου (και δυστυχώς δεν είναι τα μόνα) που αν προέκυπτε περιστατικό έκτακτης ανάγκης, το πρώτο που θα έκαναν θα ήταν να θαυμάσουν την υποκριτική ικανότητα του μελλοθάνατου, γιατί φυσικά ποτέ δε διδάχτηκαν ότι αυτά είναι μέσα στη ζωή και μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή και στον οποιονδήποτε! Φταίμε οι γονείς; Οι εκπαιδευτικοί; Οι κυβερνώντες; Όλοι ανεξαιρέτως έχουμε μερίδιο ευθύνης και μόλις αντιληφθούμε ότι σημασία δεν έχει να ρίχνεις το μπαλάκι των ευθυνών στους άλλους, αλλά να αρχίσεις να δρας εσύ ο ίδιος, τότε ο κόσμος μας θα γίνει πολύ καλύτερος!

 Όλοι είμαστε με ένα κινητό στο χέρι, παίζουμε στα δάχτυλα το διαδίκτυο και τρώμε άπλετο χρόνο σε δαύτο. Ας έχει και ένα αποτέλεσμα τουλάχιστον. Φέτος για παράδειγμα έχει γεμίσει ο τόπος μωβ μέδουσες. Τί θα κάνουμε; Θα κυκλοφορούμε παραμάσχαλα με μια θαλάσσια χελώνα και θα την αμολάμε στην παραλία να τις φάει; 

 Αντί λοιπόν σήμερα να δούμε ένα ξεκαρδιστικό βίντεο από αυτά με τις απίστευτες γκάφες (να το δούμε και αυτό δε λέω, να γελάσει το πικραμένο μας χειλάκι), ας δούμε όμως και ένα επιμορφωτικό του Ερυθρού Σταυρού με Πρώτες Βοήθειες. Και πού ξέρετε, φέτος το καλοκαίρι μπορεί να σώσουμε τη ζωή κάποιου συνανθρώπου μας, λίγο το έχετε; Και για να μην το φτάσω στα άκρα (μωρέ θα το φτάσω), μπορεί να είναι αιτία να γνωρίσετε εσείς οι λεύτεροι τον έρωτα της ζωής σας!

 Όσο για τους παντρεμένους, μη σας μπαίνουν ιδέες και αρχίσετε να θαλασσοπνίγεστε για ένα «φιλί της ζωής» γιατί σας βλέπω στα επείγοντα με πολλαπλά κατάγματα. Το έτερον ήμισυ ακόμα και αν κάνει ότι κοιμάται στην ξαπλώστρα… καραδοκεί!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ !

2 thoughts on “ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΣΩΣΕΙ !

  1. Μοναδικός ο τρόπος με τον οποίο θίγεις την παντελή έλλειψη γνώσης σχετικά με τις πρώτες βοήθειες. Σε ευχαριστώ για το γέλιο που άπλωσες στη μέρα μου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.