Οι εποχές αλλάζουν…

                                                                                 
         από τη Λίνα Περγάμαλη
   Οι εποχές αλλάζουν… Οι άνθρωποι αλλάζουν… Ο τρόπος ζωής αλλάζει…Η επικοινωνία των ανθρώπων αλλάζει… Ζώντας σε μια εποχή που ξεκίνησε από το απλό το «δύσκολο» μα και τόσο εύκολο, αναλογίζομαι τις αλλαγές που έχει η ζωή μου υποστεί…  Και πολύ περισσότερο αναλογίζομαι τις συνταρακτικές (πράγματι συνταρακτικές) αλλαγές που έχει ζήσει η προηγούμενη από εμένα γενιά. Ας πούμε η γενιά που έζησε δύο παγκόσμιους πολέμους, που αναγκάστηκε να επιβιώσει με το ελάχιστο (αλλά το έκανε),  που από το κερί και την λάμπα πετρελαίου μεταπήδησε στο ηλεκτρικό ρεύμα, που από το άλογο ή το γαϊδουράκι μετακινήθηκε στο αυτοκίνητο και στο αεροπλάνο, που οι αποστάσεις εκμηδενίστηκαν και η επικοινωνία έγινε πιο εύκολη. 
     Τα νέα διαδίδονταν από στόμα σε στόμα. Ή με άνθρωπο που η δουλειά του ήταν να ενημερώνει και να μεταφέρει μηνύματα. Είχα τύχει σε ένα χωριό στη Νάξο που ήταν σε πλαγιά μικρού βουνού. Απέναντι ήταν άλλο βουνό με χωριό στο ίδιο περίπου επίπεδο. Όταν ήθελαν να επικοινωνήσουν ήταν πολύ απλό. Έβγαιναν σε ανοιχτό μέρος έκαναν με τα χέρια τους χοάνη και φώναζαν αυτό που ήθελαν. Βέβαια το άκουγε όλο το χωριό αλλά συνήθως αυτό ήθελαν, να ενημερωθεί όλο το χωριό… Η ενημέρωση μέχρι πρότινος σταματούσε στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, στον Τύπο. Στον Τύπο που μοσχομύριζε χαρτί. Μαζί με τα νέα… Σήμερα είναι τόσο απλό να πατήσεις στο κινητό σου μια εντολή και να λάβεις την πληροφορία σε δευτερόλεπτα. Ευκολία;  Πρόοδος; Εξέλιξη; Καλό; Κακό; Ποιος θα μπορούσε να πεί… Σίγουρα στην ταχύτατα εξελισσόμενη εποχή μας είναι πρόοδος.
    Το Αλωνάκι μέχρι το 2019 εξέδιδε έντυπη εφημερίδα με μεγάλη επιτυχία και ζήτηση. Τώρα πλέον θα δημοσιεύουμε τα νέα μας και τα νέα του κόσμου ηλεκτρονικά. Ελπίζουμε σε καλή κυκλοφορία και ενημέρωση. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *