Μια μοναδική εκδήλωση με έναν βαθυστόχαστο συγγραφέα

 

Κείμενο: Αγγελική Μούντριχα

Επιμέλεια ανάρτησης: Κλαίρη Μπαράκου

 

 Προσπαθώντας να ξεκινήσω αυτό το άρθρο ήμουν έτοιμη να γράψω: «Ακόμα μια βιβλιοπαρουσίαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από το Alonaki Press… », αλλά κάτι δε μου ταίριαζε. Νιώθω και οφείλω να πω ότι δεν ήταν ακόμα μια βιβλιοπαρουσίαση, καθώς ο συγγραφέας, κ. Ισίδωρος Ζουργός, μας καθήλωσε με την ομιλία του, τη μεστότητα και αμεσότητα του λόγου του.

 Ίσως γι’ αυτούς που έχουν διαβάσει τα βιβλία του, να μην ήταν μεγάλη έκπληξη. Αλλά για αυτούς που ήθελαν να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το συγγραφικό του έργο και να γνωρίσουν και τον ίδιο, η εκφραστικότητα, η λιτότητα, ο πλούσιος  λόγος, οι γνώσεις και το χιούμορ του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, ώστε να κρατηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον!

 Και επειδή όπως λέει ο λαός «αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας, θα πέσει να μας πλακώσει»…τόσο η επιλογή του ιστιοπλοϊκού ομίλου με την καλαίσθητη έκθεση των βιβλίων του συγγραφέα από το βιβλιοπωλείο Σαμαρτζή, όσο και τα στοχευμένα κείμενα της δικιάς μας Κατερίνας Πίγκου, που είχε αναλάβει την βιβλιοπαρουσίαση, καθώς και η εναλλαγή των προσώπων που έκαναν την ανάγνωση των κειμένων, άναψαν από την αρχή τη φλόγα της περιέργειας.

 Ως προς τα βιβλία που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, το «Περί της αυτού Ψυχής» μας ξεναγεί στα χρόνια του Βυζαντίου την περίοδο των Κομνηνών, μέσα κυρίως από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, ενώ το «Ανεμώλια» μας ταξιδεύει μέσα από τις περιπέτειες μιας ιστιοπλοϊκής συντροφιάς.

 Τέλος, δε θα μπορούσα να παραλείψω και το κοινό που βρέθηκε εκεί και, αν είχε την ευκαιρία θα απήθυνε… ακόμα! ερωτήσεις στον κ. Ζουργό. Όπως καταλαβαίνετε ανυπομονούμε για μια επόμενη συνάντηση! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *