Ταξιδεύοντας με τη Χριστίνα Φλαμπούρη και τη Μαρία Ρουσάκη

 
 
 Κείμενο: Νίκος Μπάνος
Επιμέλεια ανάρτησης: Κλαίρη Μπαράκου

  Εδώ παντρεύεται η ορειβασία με τη λογοτεχνία και έτσι προκύπτει ένα μαγικό ταξίδι που θα μας οδηγήσει στους 7 ουρανούς, στις 7 κορυφές. Αυτό το μαγικό ταξίδι θα το κάνουμε μαζί, διαβάζοντας το εξαιρετικό, εικονογραφημενο παιδικό βιβλίο, οπου η  ορειβάτης Χριστίνα Φλαμπούρη και η συγγραφέας Μαρία Ρουσάκη, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα αληθινό παραμύθι!

 Εδώ η απίστευτη Ελληνίδα αλπινίστρια, που κατέκτησε τις 7 υψηλοτερες κορυφές, 7 διαφορετικών Ηπείρων, παρουσιάζεται ως η μικρή Χριστίνα, η  ηρωίδα του βιβλίου. Παρακινούμενη απ’ τον ξάδερφο της, αποφασίζει να αφήσει τις “χαμηλές πτήσεις”, ξεπερνώντας τους φόβους της και να υψωθεί στους 7 ουρανούς. Μέσα σε 7 ημέρες η μικρή Χριστίνα φτιάχνει μέσα της ένα καινούριο κόσμο, μια καινούρια εκδοχή του εαυτού της, όπως δηλώνει η ίδια η Χριστίνα Φλαμπούρη σε συνέντευξη της στο περιοδικό Κ. 19.3.2020.

 Για να φτιάξει την καινούρια της εκδοχή, θα βοηθηθεί απ’ τά μαθήματα που πήρε από τις 7 εξορμήσεις. Την ελπίδα από το Έλμπρους. Το μαζί από το Κιλιμάτζαρο,τη φροντίδα από το Ντελαλίς, την αποδοχή από τα παιδιά της ζούγκλας στην Παπούα, την αφοσίωση από το βουνό των ανέμων στην Αργεντινή το θάρρος από την ψηλότερη κορυφή του κόσμου και την υπομονή από τον έβδομο και τελευταίο στόχο.

 Τα διδάγματα είναι πολλαπλά για μικρούς (και μεγάλους!) διαβάζοντας την ιστορία θάρρους της μικρής Χριστίνας “Στις 7 Κορυφές”. “Νιώθω ότι έχω ζήσει παραπάνω από μια ζωή ενός ενήλικου ανθρώπου” δηλώνει η Χριστίνα Φλαμπούρη. Τελικά πέρα από το υπέροχο και διδακτικό ταξίδι που θα κάνει ο αναγνώστης, αυτό το βιβλίο μπορεί να λειτουργήσει και θεραπευτικά μέσα σε ένα κόσμο βουτηγμένο στον φόβο και την απόγνωση. Μπορεί, διώχνοντας τις φοβίες μας, να μας βοηθήσει στη δημιουργια ενός καλύτερου εαυτού για ψηλότερες και πιο φωτεινές πτήσεις….                                                                                       

πηγή https://www.iefimerida.gr/ellada/hristina-flampoyri-katektise-7-koryfes-7-ipeiroys
” Οι επτά κορυφές”
  Η κατάκτηση των 7 ψηλότερων κορυφών (7 summits) σε κάθε μια από τις ηπείρους θεωρείται ορειβατική πρόκληση την οποία πρώτος ολοκλήρωσε στις 30 Απριλίου του 1985 ο Αμερικανός ορειβάτης, Ρίτσαρντ ΜπέιςΈβερεστ 8.848 μέτρα (Ασία)

Ακονκάγκουα 6.961 μέτρα (Νότια Αμερική)
ΜακΚίνλεϊ 6.194 μέτρα (Βόρεια Αμερική)
Κιλιμάντζαρο 5.895 μέτρα (Αφρική)
Ελμπρούς 5.642 μέτρα (Ευρώπη)
Βίνσoν 4.892 μέτρα (Ανταρκτική)
Πούντσακ Τζάγια 4.884. μέτρα
Κόσιουσκο 2.228 μέτρα (Αυστραλία)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *