Η συνάντηση

 

 
 Κείμενο : Αναστασία Τσαλκιτζή

Επιμέλεια ανάρτησης: Κλαίρη Μπαράκου

 

 Η συντακτική ομάδα της ηλεκτρονικής εφημερίδας του συλλόγου ελληνικής πολιτιστικής παράδοσης «Τ’ Αλωνάκι» μαζεμένη γύρω από ένα στολισμένο τραπέζι με μεζέδες  που αποζητούν τη συντροφιά κρασιού, του τσίπουρου, της κουβέντας, τη ζεστασιά της παρέας που διακόπηκε στην έλευση του καλοκαιριού. Δώδεκα άτομα τσουγκρίζοντας τα γεμάτα ποτήρια εύχονται καλό υπόλοιπο καλοκαιριού στις αρχές της φθινοπωρινής δροσιάς, στο  μικρό μαγαζάκι στην άκρη της πόλης.

 Τέλος χειμώνα ήταν που αποδεχόμενοι όλοι μας την πρόσκληση του Δημήτρη Λιανοστάθη συναντηθήκαμε στην αίθουσα του συλλόγου, όπου και μας αποκάλυψε τη σκέψη του. Γνωστοί – άγνωστοι όλοι μας, «κουμπωμένοι», ξαφνιασμένοι, από το δύσκολο μα μεγαλόπνοο εγχείρημα της δημιουργίας μίας ηλεκτρονικής εφημερίδας και στο δικό μου μυαλό δημιουργήθηκαν τόσα μονολεκτικά ερωτήματα. Πότε; Πώς; Τι; ……… 

 Και  το δύσκολο αυτό εγχείρημα μέσα Μάρτη κάνει δειλά- δειλά την εμφάνισή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με άρθρα ποικίλου ενδιαφέροντος, που το κοινό τα ξεφυλλίζει αφήνοντας τα ηλεκτρονικά του αποτυπώματα. 

 Επόμενος στόχος της συντακτικής ομάδας η ηλεκτρονική εφημερίδα να γίνει ορατή στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου. Ένας στόχος που επιτεύχθηκε σχετικά γρήγορα με τη βοήθεια όλων εκείνων που αναζητούσαν τις αποτυπωμένες μας σκέψεις. Ναι πέντε μήνες ζωής με αναρτήσεις που διατηρούν  το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού κι εμείς γύρω απ’ το τραπέζι της καλής παρέας αναζητούμε την νέα πορεία, την εξέλιξη της μη έντυπης εφημερίδας μέχρι τη στιγμή που ο Δημήτρης «κλέβει» την κουβέντα αποκαλύπτοντας το νέο δρόμο του συλλόγου υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.