Μάρτης Πολιτισμού

 
Κείμενο: Νίκος Μπάνος

 

 Ένας πολιτιστικός Μάρτης βρίσκεται προ των πυλών, με το Αλωνάκι press  να ανοίγει την αυλαία με δύο εκδηλώσεις: 

 Παρουσίαση Βιβλίου

 Στην πρώτη εκδήλωση, 13 Μάρτη, Κυριακή, ώρα 18¨00 στην αίθουσα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χαλκίδας, Θ. Παπαστρατη 1, Πίσω απ’ την Σχολή Πεζικού, θα γίνει παρουσίαση του νέου βιβλίου, Περί της εαυτού ψυχής, του Ισίδωρου Ζουργού, καθώς και του βιβλίου, Ανεμώλια.

 Η παρουσίαση θα γίνει με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου του Αντώνη Σαμαρτζή και των εκδόσεων Πατάκη. Τον συγγραφέα θα παρουσιάσουν η φιλόλογος Κατερίνα Πιγκου και ο Νίκος Λαμπρόπουλος, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου “Έκφρασις” στη Λιβαδειά και ο συγγραφέας θα υπογράψει τα βιβλία.

 Χαρακτηριστικό του νέου βιβλίου είναι μια κόκκινη φλόγα που διατρέχει και ενώνει, ανά τους αιώνες την ανθρώπινη ψυχή. Στο βιβλίο, Ανεμώλια, που κατά την γλώσσα του Ομήρου σημαίνει λόγια του ανέμου, μάταια λόγια, αναφέρεται στην αντρική φιλιά και στην φυγή, αλλά και στην αναζήτηση της νεότητας και της ομορφιάς που διαπερνά το χρόνο.

Συναυλία στο Παλλάς

 Η δεύτερη εκδήλωση που θα γίνει 27 Μάρτη, τη Δευτέρα, στο θέατρο Παλλάς, ώρα 2100, αφορά τη συναυλία του Μεγάλου μας συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, έχει τίτλο “Από τον Πόντο έως την Κρήτη” και πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι αφιερωμένο στον ανεξάντλητο πλούτο της Δημοτικής μας μουσικής. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο συνθέτης και θα τραγουδήσουν οι, Δημήτρης Αποστολάκης, Χαϊνης Αλέξης Παρχαρίδης και η Ηρώ Σαϊα.

 Σας περιμένουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *