40 Χρόνια Αλωνάκι

 Κείμενο: Αγγελική Μούντριχα

Επιμέλεια ανάρτησης: Κλαίρη Μπαράκου

 Τον καθιερωμένο Αγιασμό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2025 Τ’ Αλωνάκι. Γνώριμα πρόσωπα, πολλά χαμόγελα γέμισαν τη ζεστή αίθουσα της οδού Βορείου Ηπείρου 55.

 Και λέγοντας ζεστή αναφέρομαι στην αίσθηση, κυριολεκτικά και μεταφορικά, που έχει όποιος έχει βρεθεί σε αυτόν τον χώρο. Μια μεγάλη και ανοιχτή αγκαλιά σαν την αγκαλιά του δάσκαλού μας, Δημήτρη Λιανοστάθη. Επειδή πολλές φορές με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τον επαινώ και επειδή μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν είμαι καθόλου αντικειμενική…Θα το παραδεχτώ και θα πω ότι: «Ναι, δεν είμαι αντικειμενική!», αλλά γιατί έχω την αίσθηση, και όποιος θέλει μπορεί να με διαψεύσει, ότι δεν είμαι η μόνη μη αντικειμενική;

 Όλα αυτά τα αναφέρω γιατί με αφορμή τα 40 χρόνια λειτουργίας που έκλεισε ο σύλλογος, ο ίδιος επεσήμανε ότι Τ΄ Αλωνάκι δεν είναι ένας άνθρωπος, αλλά πολλοί άνθρωποι μαζί που λειτουργούν με όρους κοινότητας. Και πράγματι ο σύλλογος λειτουργεί ως μια κοινότητα και μάλιστα πολυπληθή, αλλά πώς αυτή η κοινότητα θα μπορούσε τόσα χρόνια να μένει μονοιασμένη, ενεργή και δημιουργική, αν δεν υπήρχε αυτός ο ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ να γίνεται παράδειγμα αυταπάρνησης και πραγματικής αγάπης;

 Για εμένα λοιπόν, αυτό είναι το Α και το Ω σε σημείο που ξεχνώ τον πλούτο και την ποιότητα των γνώσεών του και το πόσο καλός χορευτής και δάσκαλος είναι! Κ. Δημήτρη Λιανοστάθη σας ευχαριστούμε! Μαζί  του ευχαριστούμε και όλους τους δασκάλους, και όλους τους ανθρώπους Τ’ Αλωνακίου που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και πάντα με το ίδιο χαμόγελο, την ίδια ενέργεια μας δέχονται σε όλες τις δράσεις του συλλόγου.

 Κλείνοντας θα ήθελα να παραθέσω δυο λόγια για το μέλλον του Αλωνακίου όπως ακούστηκαν από τον μεγάλο μας δάσκαλο: «Η επόμενη μέρα θεωρώ ότι πρέπει να μας βρει μονοιασμένους όπως είμαστε τώρα, με σύμπνοια, με ομοψυχία με το ίδιο μεράκι και το ίδιο πάθος, γιατί χωρίς πάθος δε γίνεται, και να βάλουμε ως παράμετρο, όπως έχουμε ήδη κάνει, την πολιτισμική προσέγγιση της έννοιας του λαϊκού πολιτισμού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *